BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Сградата на Международния младежки център в Перник бе официално открита

Сградата на Международния младежки център в Перник бе официално открита. На събитието присъстваха кметът на община Перник Станислав Владимиров, зам.-кметът и ръководител на проекта Стефан Кръстев, секретарят на общината Мартин Жлябинков, областният управител Людмил Веселинов, представители на Министерство на образованието и науката, Министерство на младежта и спорта, Ерик Брасил – културно аташе на САЩ в България, ръководителят на центъра Радостина Раданова, младежи от България, Норвегия, Сърбия и Португалия и още много гости.

Сградата разполага с паркинг, мултифункционална зала, библиотека, изложбена площ, пространства за провеждане на конференции, семинари и срещи, зони за неформални културни и образователни дейности, както и спортни съоръжения . Освен това, Центърът разполага и с леглова база за настаняване на гост-лектори и участници в национални и международни мероприятия. Сградата отговаря на всички стандарти за достъпна среда за хора от уязвими групи.

Отварянето на центъра в Перник е възможност за създаване на нова култура на младежкото участие и активност и бъдеще, в което младите хора ще имат възможност да изразяват своите идеи и да участват в процесите на вземане на решения в обществото.

С реализирането на този проект за младежкия сектор в Перник се създават подходящи условия за установяване на партньорства между млади хора и професионалисти. Международният младежки център предоставя възможности за неформално образование в сферата на демократичните ценности, правата на човека, младежкото участие и социалните права на уязвимите общности – цели, залегнали в Националната Стратегия за младежта.

Центърът е част от множество реализирани дейности, изпълнени по Проект “Изграждане на младежки център Перник – модел за високи стандарти на младежка работа” на Програма „Местно развитие, намаляване на бедността и подобрено включване на уязвимите групи” финансирана от Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство (ФМЕИП) 2014-2021 г.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!