BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Седмина са претендентите за кмет на община Перник

сн. manager.bg
сн. manager.bg

Седем претенденти се борят за кметския стол в Перник. Това са Вяра Церовска от ГЕРБ, Станислав Владимиров от БСП, Мария Маринова от местна коалиция ПП ЕНП /ПП „Никола Петков“, ПП БЗНС И ПП БДФ/, Велизар Варадинов от коалиция „Демократична България – Обединение“, Людмила Велинова от Партия на зелените, Костадин Костадинов от коалиция „Движение ЗАЕДНО за промяна“, Васил Павлов от Национален фронт за спасение на Българиа /НФСБ/.

За 37-местния Общински съвет в Общинската избирателна комисия свои кандидати са регистрирали 20 партии и коалиции. Най-много са кандидатите за кметския пост в село Дивотино – 10.

В 16 села в община Перник ще се избират пряко кметове. В петте села Черна гора, Лесковец, Витановци, Расник и Селищен дол, поради намалялото население, жителите ще гласуват само за кмет на община и за общински съветници. Там ще се назначават кметски наместници.

Кметове не се избират пряко и в селата Чуйпетлово, Боснек, Вискяр, Планиница, Радуй, уточниха от Областната избирателна комисия.

В община Перник има 24 селища. Освен това се избират кметове и в четири кметства на територията на общинския център.

Право на вот имат 80 319 жители на общината. Те ще гласуват в 142 секции, четири от които са мобилни. Секции са разкрити и в трите болници в Перник.

Две столетнички, живеещи в пернишкия квартал „Изток“, могат да упражнят вота си днес.

 

Източник: PernikToday

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!