BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

След всички клетви за прозрачност: АПИ плаща 825 000 лв. с директно възлагане за мантинелите на пътя Перник-София

път перник драгичево софия мантинели ремонт

път перник драгичево софия мантинели ремонт

Агенция „Пътна инфраструктура“ е дала поръчка за 825 000 лв. по договаряне без предварително обявление с поканен само един изпълнител, съобщиха от неправителствения Институт за пътна безопасност.

Става дума за поставянето на нови мантинели по пътя София-Перник между Владая и Драгичево след ремонта на платното в посока столицата, показа проверка на „Труд“.

Процедурата е публикувана на 06 октомври с краен срок до 15 октомври 2021 г. и е възложена на „КМВ-системи за пътна сигурност“ ООД.

„Нямаме лично отношение към фирмата, която си е изработила и получила парите. Но имаме лично отношение към лъжите и прокламациите за прозрачност, които се тиражират от госпожата служебен министър Виолета Комитова, от АПИ и от който още се сетите. Постоянно ни облъчват с промяна на модела, прозрачност и колко лоша е инхаус процедурата. А зимната поддръжка на пътищата е пред провал, защото от 28 000 фирми нито една фирма не се яви на обявените от тях обществени поръчки. С такива управници трябва цяла зима да се молим да духа вятър от Сахара“, коментира пред „Труд“ инж. Богдан Милчев, шеф на института.

Коментари

коментара

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!