BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Станката обрули правителството с 2 милиона лева за Перник

„Използвах Ковид кризата, колкото и странно да звучи, за да съживя поне една пернишка болница. Пернишкият Профилактариум беше заличен от здравната карта на България. Единственото, което се чуваше за него беше дългове и закриване. Но сега извоювах от служебното правителство близо 2 милиона лева, а ще се намерят и още тези дни, за да може тази болница да се изправи на крака“, съобщи пернишкия кмет Станислав Владимиров – Станката пред ZaPernik.com.

„Като депутат успях да спра публичната разпродажба на Профилакториума. Сега като кмет успях да намеря в тези трудни месеци над 2 милиона лева, с които ще се направи нова фасада, покрив, ремонти, котели за отопления, дългове и т.н.“, каза пернишкия кмет.

По времето на правителството на ГЕРБ в Перник се изградиха изцяло водопровод на Перник, пречиствателни станции за по-чиста вода на перничани, кръговото при Стоматологията, което започва да се прави, отбивката за индустриалната зона, изчистването на коритото на река „Струма“, ремонти на спортните зали в Перник – все проблеми, натрупани с десетилетия. Нямаше как да оставя служебното правителство да не даде на Перник. Колкото и кратко да бе съществуването му. През следващото правителство, което и да е то, перничани да знаят, че ще продължа да защитавам интереса на града и да ги гоня за пари. Така правих и при Борисов, така правя и сега, така ще правя и при следващия Кабинет„, обеща пернишкия кмет.

Парите за Профилакториума се очакват да дойдат до седмици в града ни. На заседание на Министерски съвет на 3 ноември бе гласувана сумата от 1.8 милиона лева за него. /ZaPernik.com

Коментари

коментара

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!