BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Третокласничка от Перник спечели Национална награда

Третокласничка от Перник спечели Национална награда в конкурс за изработка на кукла „В очакване на Коледа“. Алина Михайлова е от 3-г клас при Х ОУ „Алеко Константинов“ гр. Перник. Тя се е включила в благотворителния конкурс организиран от бургаското сдружение „Усмивка“, съобщиха за ZaPernik.com.

За Девета поредна година сдружение „Усмивка“ гр. Бургас съвместно с читалище „Св. св. Кирил и Методий 1985“ организират Национален конкурс за изработка на кукла „В очакване на Коледа“ – тема на конкурса „Приключения с Ная“.

Куклите ще бъдат подарени на деца от Защитените жилища и Социални домове на територията на гр. Бургас и поставени в навечерието на Коледа под „Елхата на доброто“ в сградата на Областна Администрация гр. Бургас. Част от тези кукли се даряват и на децата от Детските отделения, които се лекуват в УМБАЛ Бургас .

За учениците от този клас включването в благотворителни кампании не е нещо непознато. Наскоро те подкрепиха Фондация „Искам бебе“ с ръчно изработени подаръци и сувенири за коледен базар, средствата от който ще помогнат на двойки с репродуктивни проблеми.

Коментари

коментара

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!