BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Трънският исторически музей си търси нов директор

Конкурс за длъжността “директор” на Общинския исторически музей в град Трън обяви трънската общинска администрация.

Близо 2 години след като Общинският исторически музей е с назначен след проведен конкурс директор, местната власт на Трън обявява нова процедура за заемане на длъжността.

От сайта на Община Трън става ясно, че правоотношението с директора на музея ще е срочно за срок от 5 години. Сред минималните изисквания за поста са висше образование с образователно-квалификационна степен „магистър” в професионалните направления – история и археология, социология, антропология и науки за културата.

Професионалният опит, който се изисква е 3 години в съответното професионално направление. Освен това директорът трябва да притежава организационни умения, нагласа за работа в екип, адаптивност и комуникативност. Конкурсът ще се проведе на два етапа – защита на концепция за дейността и развитието на музея в Трън за срок от 5 години и събеседване.

От края на 2018 година Общински исторически музей-Трън се ръководи от Ангел Динев, който е бивш директор на музея в град Стара Загора. Дейността на музея под негово ръководство беше изразена предимно в беседи и открити уроци с ученици от трънското средно училище “Гео Милев”, както и участия в различни форуми, организирани в града.

От обявлението на общинското ръководство не става ясно какво налага предсрочното освобождаване на позицията, която заемаше Динев.

Източник:  Zapadno.com

Коментари

коментара

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!