BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Украсяват Перник за Великден

Започна поставянето на празничната украса в центъра на Перник за Великден и Цнетница, разбра ZaPernik.com.

Служители на администрацията украсяват с разноцветни ленти дръвчетата около площад „Кракра Пернишки“. Тази година акцент са макети на птици в различни цветове, които са „накацали“ по дръвчета и улици.

Цялата великденска украса на града се очаква да стане напълно готова в средата на другата седмица, съобщиха за ZaPernik.com от общината.

По дръвчетата ще има пискюли, кът за пилета, където перничани могат да си направят празнични снимки. Цялата улица „Търговска“ ще бъде украсена с птици. Поставят се и 10 специални дръвчета, които ще бъдат закичени с яйца. След празниците те ще останат и ще се украсяват тематично по различни поводи.

По ларгото на площада отново ще има големи великденски яйца, но обновени. Празничен кът ще бъде обособен и до детската площадка и сладкарница „София“. Там ще се поставят барбарони с форма на яйца.

Ремонтираните мостове над река Струма ще бъдат украсени с арки от цветя и птици. Надписът на Перник ще бъде празнично аранжиран.

Огромна кошница с яйца ще бъде поставена пред Двореца на културата.

Великденска украса ще има и в кварталите Изток, Тева и Църква.

Коментари

коментара

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!