BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Фестивал СИЛАТА НА ЧОВЕШКИЯ ДУХ откриват в Перник: плетене без ръце, рисуване с кафе, иконопис и още…

Интересен фестивал предстои в Перник на 30 септември. Той е озаглавен „Силата на човешкия дух“ и се организира от Сдружение „Направено с любов“.

Фестивалът е насочен към хора с физически и здравословни проблеми, които продоляват травмите си и сътворяват невероятни неща. На някои не им личи, при други са ясно изразени, но това, което ги обединява е силата на техния дух.

„Техният дух , тяхната сила, в повечето случаи надминава човешките им възможности!“ – казва Клоунът Бонбончо, която е част от доброволците в сдружението.

Мелха от Рудозем , въпреки, че е родена без китките на двете си ръце, умее да плете.
Поли, която си е от град Перник, е смирен, добър и прекрасен човек.
Райна, която рисува икони на дърво, също!
YouTube video

Всички тези жени намират смисъл в това да продават ръкоделията си. А в Перник могат да се закупят от магазинчето „Направено с любов“.

„Желанието да бъдат полезни ги извисява над всичко. В магазинчето винаги разказваме за тях. Направихме и с част от тях документална поредица за творчеството и начинът им на живот. Но, на 30-ти септември ще ги съберем ЗАЕДНО! Между тях има перничани, но има и такива, които ще пропътуват много километри, за да бъдат част от фестивала. За да ги видите на живо!“ – споделя още Клоунът Бонбончо.

Как ще протече фестивала?

Събитието ще започне в галерия Марин Гогев, в кв.“Изток“ , където ще бъдат изложени картините на художниците.
По-късно ще се пренесем на поляната срещу Кметство Изток, община Перник където всеки един от тях, ще покаже майсторлъка си в творчески работилници.
Събитието е подходящо и за дечица . На тях ще им бъде изключително интересно да видят как се плете с вестници, рисува с кафе, меси глина , рисуват икони, как се композира музика и пишат приказки …
А вечерта,от 17 часа е тържествената част, в която ще се включат много специалени за нас хора – Катрин Виталий -журналист в БНР със своя меден глас. Михаил Андреев Тодоров -композитор на музика и поет, дясната ръка на издателство Приказно Училище Борис Бъндев -познат ни от „България търси талант“, дете на родители,с увреден слух и владеещ жестовия език.
За всички дошли на фестивала ще има специална томбола с награди.
А края на вечерта ще си бъде по нашенски – от пернишко.

Благодарим на всички вас, които ни помагате за организацията и безвъзмездно предоставяте терен, ресурс, техника, консумативи,храна, ОТНОШЕНИЕ И УВАЖЕНИЕ към нашата специална мисия
– пише още Клоунът Бонбончо.

Коментари

коментара

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!