BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

ЦИК проведе обучение на общинските избирателни комисии в област Перник

dsc_0467
ЦИК проведе обучение на общинските избирателни комисии в област Перник във връзка с изборите за общински съветници и кметове на 27 октомври 2019 г. Инструкциите и новите моменти в изборния процес разясниха членовете на ЦИК Георги Баханов и Николай Николов.
На срещата присъстваха още представители на „Информационно обслужване“ АД, на Териториалното звено на ГД „ГРАО“, на органите на МВР и служба „Пожарна и аварийна безопасност“, техническите екипи от областната и от общинските администрации, както и на други органи и институции, ангажирани с произвеждането на изборите.
Основни акценти в обучението бяха отделни моменти от указанията, свързани с изборния ден и работата на ангажираните в нея. Представителите на териториалните ведомства информираха, че подготовката за нормално протичане на изборния ден е в ход и е създадена необходимата организация по места. Методически указания на ЦИК за прилагане на Изборния кодекс от СИК са предадени от областната дминистрация и на общинските администрации.
dsc_0475
Бяха дискутирани още връзката и начините за добро взаимодействие на екипите в секционните избирателни комисии /СИК/, бързината и точността при попълването на изборните книжа и протоколите, както и своевременната реакция по отношение краткия срок след първия тур и оперативността в общините и населените места, където се очаква да има балотажи между кандидати.
Представителите на ЦИК насочиха вниманието на членовете на ОИК към новостите във вота: облекчаване възможността за гласуване на хора с увреждания и задължителното отбелязване на сгрешените протоколи. Те отправиха препоръки към членовете на секционни комисии да се запонаят добре с указанията, публикувани на сайта на ЦИК, както и да обърнат внимание на дигиталните материали в секция „Разяснителна кампания“ на сайта.

Източник: PernikToday

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!