BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Голям Празник на плодородието в ЗЕМЕН събира земенчани с песни, музика и танци

Община Земен се готви за голям  „Празник на плодородието“.

На 19 октомври от 11:00 часа, градският площад ще оживее с фолклорни изпълнения, усмивки и многообразие от плодове и зеленчуци – реколтата на годината.

Организаторите – Община Земен и НЧ „Светлина – 1924“ – канят всички да се присъединят към тази цветна и жизнерадостна есенна фиеста.

Гвоздеят на програмата ще бъде фолклорната звезда Кристина Янева, която ще развълнува гостите с магията на народната песен.

За най-малките ще има специална арт работилничка по грънчарство, водена от Арт Работилница „Мо“. Малчуганите ще имат шанс да развихрят въображението си и да се докоснат до традиционното българско изкуство.

Този есенен празник не само почита плодородието и богатствата на природата, но и припомня важността на съхраняването на българските обичаи и предаването им на следващите поколения.

Заповядайте да споделите вълнението и да отпразнуваме заедно есента в сърцето на България!

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!