BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Над 30 перничани поискаха да помагат срещу коронавируса, минаха инструктаж

Над 30 са доброволците, които до днес изразиха желание да подпомагат дейностите за овладяване на разпространението на коронавируса в Перник. Днес в съответствие с всички препоръки на Министерство на здравеопазването и Националния кризисен щаб, както и със спазването на всички санитарно-хигиенни норми бе проведен инструктаж на част от доброволците.

„Радвам се, че днес срещу мен виждам достойни перничани, които изявиха желание да помагат на наши съграждани в нужда“, каза зам.-кметът на община Перник Стефан Кръстев.

Той добави, че над 120 перничани и в момента се възползват от ежедневна доставка на храна но има възрастни хора или лица под карантина, които нямат близки и в тази ситуация се нуждаят от помощ. Кръстев каза още, че на всички доброволци ще бъдат осигурени лични предпазни средства.

Експерти от ПИЦ – Перник пък направиха инструктаж на доброволците за предпазните мерки и работата с хора под карантина.

Възрастни хора и лица под карантина в невъзможност за самообслужване могат да се свържат с община Перник на телефон – 0884 99 70 93.

Повече по темата вижте: 

Зам.кметът Стефан Кръстев: Няма да допуснем да има бедстващи хора на територията на Община Перник

Коментари

коментара

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!