BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Пернишки огнеборци спасиха къща от пожар по време на ремонт с горелка

Два пожара с материални щети в Перник през вчерашния ден.

Първият инцидент стана около 18:23 часа, когато пламъци обхванаха помещение в частен дом на улица „Луганск“ в квартал „Изток“ на Перник. Сигналът за бедствието беше подаден на спешния телефон 112. Реакцията на пернишките огнеборци беше мигновена и те успяха да локализират огъня, като предотвратиха разпространението му. В резултат на инцидента са опушени около 60 квадратни метра стени, а врати, климатик, електрическо табло и ключове са напълно унищожени.

Предварителната причина за пожара е ремонтна дейност с използване на горелка. Полицията е притигнала на мястото на инцидента, където е направен оглед и е образувано досъдебно производство.

Вторият случай е от село Ярловци, където пламъци погълнаха паянтова постройка и дърва за огрев около 22:20 часа снощи. Огнеборците от местната пожарна са реагирали бързо и са успели да потушат огъня. За щастие, няма пострадали хора, а причината за пожара все още се изяснява.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!