BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

500 домакинства в Перник останаха без парно и топла вода заради…

Около 500 апартамента в пернишкия квартал „Мошино” трети ден са без топла вода и парно заради магазин, построен върху терен, през който преминава топлопреносната мрежа на града. Потърпевшите жители настояват контролните органи да направят проверка по случая.

Топлоподаването за четирите блока е спряно още в четвъртък. По аварията не се работи вече трети ден, тъй като собственикът на магазина не допуснал екипите на „Топлофикация” с мотива, че имотът е частен, обясни директорът на „Топлофикация – Перник” Ясен Кацаров.

„Магазинът се казва „Еди”- сграда, която е изградена върху нашето трасе. Аз не искам да коментирам кой и защо го е допуснал, но това са фактите и собственикът на тази сграда не ни допуска. С нас не е съгласуван строежът на тази сграда. Нашият топлопровод е от над 50 години там, въпросната сграда е от 10-15 години. Искаха писмо с описание. Вчера сме им го дали, щели да се консултират с адвокати. Уведомили сме и кмета с молба за съдействие и се надяваме в понеделник да има решение на проблема. Ние имаме готовност да отстраним аварията, но не ни допускат.”

Това е вторият такъв случай в района на квартал „Мошино”. Преди три години заради подобен проблем в друга част на квартала с месеци без парно и топла вода беше бившата Трета поликлиника./БНР

Коментари

коментара

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!