BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

ГЕРБ Перник поискаха от кмета Станката да му покажат как се работи

Общински съветници от партия ГЕРБ Перник поискаха кмета Станислав Владимиров да уволни заместник-кмета си Стоян Кръстев, заради ниско събиране на постъпления на данъци през 2020 година и да сложи техен човек на негово място, за да му покажат как се работи, научи ZaPernik.com.

Това стана по време на заседание на Общински съвет в Перник, провело се в зала „Панорама“ днес.

Съветникът от ГЕРБ Андрей Павлов обяви, че община Перник не изпълнява приходната част от бюджета за 2020 година и това ще доведе до фалит и до нови заеми.

От своя страна зам.кметът Стефан Кръстев напомни на съветниците в какви условия сме не само ние като община, но и обществото ни като цяло. И попита как и по какъв начин да се повиши събираемостта от средствата, заложени като такива от детските градини, например. Той поясни, че заради неизпълнението на договора за разсрочено плащане на стари дължими суми към Топлофикация от 2016 година, сега се е стигнало до запор на сметките на общината. И след това до плащане на над 2 милиона лева стар дълг.

Денислав Захариев – общински съветник от ГЕРБ каза, че по тяхно време, приходите в Община Перник са преизпълнени и да сложи техен човек, за да им покаже как се работи.

Коментари

коментара

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!