BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Данчо Рангелов от Перник донесе два медала за клуб „Леон“

Първи турнир по таекуондо след пандемията. Таекуондо клуб „Леон“ завоюва два медала.
НСА „Васил Левски“ бе домакин на провелия се турнир в памет на пионера на Таекуондо у нас – д-р Валери Найденов. В надпреварата се включиха 300 състезатели във всички възрастови групи в дисциплините Спаринг, Пумсе и Техническо чупене
От Пернишкия клуб по олимпийско Таекуондо „Леон“се включи само един състезател. Данчо Рангелов се състезава в две дисциплини като спечели два медала. Рангелов се впусна смело в битка в кат. до 33 кг. спаринг като неуспя да надделее над състезател от пловдивски клуб и загуби битката, но се окичи с бронзово отличие.

В дисциплина техническо чупене Рангелов беше безапелационен, като изпълни техника със скок и завоюва златен медал. Всички участници счупиха дъски с надпис „Break Covid“ и символично победиха коварната болест.
Спортното събитие бе открито от президента на БФТ Слави Бинев – ученик и приятел на д-р Найденов. Със символично счупване на дъска с изписан слоган „Break Covid” той напомни завета на Пионера, че таекуондо ни учи да се изправяме срещу тъмните сили.
Посланикът на Република Корея в България Н.Пр. Джънг Джинкю изказа благодарност към спортa таекуондо като основен фактор в развитието на отношенията между България и Република Корея и поздрави с 30- годишнината от установяването им.
По време на състезанието деца се включиха в конкурса за рисунка под наслов „Таекуондо през детските очи“.

Коментари

коментара

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!