BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Едно пернишко читалище с ценен подарък от Кирил Ананиев

Библиотеката към местното читалище „Пробуда -1937“ в пернишкото село Кладница обогати своя фонд от книги. Дарение на творби на българските класици Иван Вазов, Йордан Йовков, Пенчо Славейков, Антон Дончев и П. К. Яворов направи водачът на листата за народни представители от коалиция ГЕРБ – СДС в Перник Кирил Ананиев.

„Щастлив съм, че на един от най-светлите християнски празници Благовещение съм в читалището в село Кладница. На този ден и не само днес хората трябва да правят добри дела. За мен е изключително удоволствие да дам малък принос на читалището с книги на българската и вечна класика. Нека хората да четат тези прекрасни творби на нашите класици, известни на целия свят“, заяви Кирил Ананиев.

Кметът на селото Васил Мирчев изрази своята благодарност и сподели, че читалището е храм и уникална институция, запазила българщината.

Благодарение на него продължаваме мисията на нашите предшественици – да не забравяме и губим своите корени, традициите и духовно богатство. Малко са народите по света като българския, които могат да се похвалят с толкова богата и безценна съкровищница.

Коментари

коментара

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!