BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Забрана за движение на тежкотоварни автомобили над 12 тона през трите почивни дни

сн. monitor.bg
сн. monitor.bg

Засилени мерки за сигурност по пътищата се предвиждат заради предстоящите три почивни дни. Предвид стратегическото място на Перник и свързващите го национални пътища, полицейското присъствие тук ще бъде увеличено. Информацията бе обявена на пресконференция в сградата на ОДМВР – Перник от началника на сектор „Пътна полиция“ главен инспектор Слави Лазов.

На входно-изходните артерии на Перник ще бъдат разположени екипи, които ще регулират трафика в посоките към граничните контролно-пропускателни пунктове на България за Гърция – Кулата и Калотина, като и тези за Сърбия – Стрезимировци и Гюешево.

Очаква се основният трафик да е насочен към съседна Гърция. Затова в тази посока се въвежда забрана за движение по автомагистрала „Струма“ в двете посоки за товарни автомобили над 12 т., Ограничението не важи само за камионите, превозващи бързоразвалящи се храни и за цистерни.
Забраната се въвежда за часовия пояс в петък (20 септември) от 16.00 ч. до 20.00 ч. , а в понеделник (23 септември) – от 14.00 ч. до 20.00 ч.

Всички тежкотоварни автомобили над 12 тона ще бъдат свалени от магистрала „Струма“ при пътен възел Долна Диканя, където текат ремонтни дейности по пътя. Там забраната важи за 24 часа за всичките дни, а обходният маршрут ще бъде през село Долна Диканя.

Засилени мерки за сигурност ще има и при село Драгичево, където времевата организация в петък започва от 14.00 ч. до 20.00 ч., а в събота от 08.00 до 12.00 ч. В тези часови пояси движението ще се извършва в две ленти в посока Кулата.

През почивните дни пътна полиция ще следи за скоростта и ще регулира движението и на пътя към град Трън, както и на пътя за град Кюстендил.

Необходимо е шофьорите да карат внимателно, да спазват поставената сигнализация и указанията на служителите от пътна полиция, предупреждават органите на реда.


Полицаите ще проверяват за невръчени актове или фишове. За шофьорите, които имат такива веднага ще се пристъпи към връчване, като за тази цел ще се правят справки с дежурните части.

Ще бъдат осъществени срещи с кметовете на общини и населени места за уточняване на масовите мероприятия. На тях ще присъстват достатъчно сили и средства от страна на полицията за осигуряване реда и спокойствието на гражданите.

При паркиране на автомобилите да не се оставят скъпи вещи и предмети, което е предпоставка за разбивания и кражби.

През цялото време ще се провеждат специализирани полицейски операции, като акцентът ще бъде върху скоростта и употребата на алкохол и други опиати.

Гражданите могат да подават сигнали на тел. 112 за всяка забелязана нередност от тяхна страна.

Източник: PernikToday

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!