BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Заснемат парцели в Пернишко от самолет

От днес Министерството на земеделието и храните стартира предвиденото за 2020 г. ново самолетно заснемане за обновяване на цифрова ортофотокарта (ЦОФК) на страната. Това съобщиха от Министерството на земеделието, храните и горите (МЗХГ).

Същото е планирано да обхване поетапно заснемане на територията на цялата страна за период от три години, до 2022 включително, което е по около една трета от площите на година. Данните от картата се използват в Системата за идентификация на земеделските парцели (СИЗП), която е основна подсистема на Интегрираната система за администриране и контрол (ИСАК). Именно поради тази причина те трябва да са максимално актуални и достоверни, тъй като се вземат предвид при изчисляване на директните плащания на земеделските стопани.

Съгласно изготвен от изпълнителя график заснемането за 2020 г. обхваща части от областите Кюстендил, Перник, София град, София област, Монтана, Враца, Плевен, Велико Търново, Ловеч, Габрово, Пазарджик, Пловдив, Стара Загора, Сливен и Ямбол.

Заснемането ще се извършва с два самолета, оборудвани с високотехнологични цифрови камери, осигуряващи необходимото качество на получената цифрова ортофото карта. В резултат на дешифрацията (разчитане) на новата ЦОФК, както и чрез отразяване на резултатите от теренни проверки, проведени през годината (които се предвижда да стартират през месец август), ще бъде определен обхватът на специализирания слой „Площи, допустими за подпомагане” за кампания 2020.

Коментари

коментара

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!