BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Изпълнителният директор на Миньор – Велизар Димитров празнува

Изпълнителният директор на Миньор Велизар Димитров празнува днес 42-ри рожден ден, разбра ZaPernik.com. По този повод негови колеги и приятели го поздравяват:

Бъди здрав, Вили! Сигурни сме, че под твое ръководство и с общи усилия Миньорската общност ще има много поводи за радост и гордост!
Ръководството, треньорският щаб, футболистите и всички в клуба те поздравяват!
Само Миньор!

Велизар Димитров (роден на 13 април 1979 г.) е бивш български футболист. По време на състезателната си кариера играе на различни постове в предни позиции – атакуващ полузащитник, крило, нападател. Основната част от кариерата му преминава в ЦСКА (София) и украинския Металург (Донецк).

Между 2002 г. и 2010 г. е част от националния отбор на България. Участник на Евро’2004 в Португалия.

Родом от Перник, Димитров преминава през школата на местния Миньор, а след това и на Локомотив (София). Дебютира за „железничарите“ в „А“ група през сезон 1997/98, когато изиграва 3 мача. През лятото на 1998 г. се завръща в Миньор и пробива в основния състав. През сезон 1998/99 записва 23 мача и бележи 4 гола. Прави впечатление с бързина, демараж и техника. През лятото на 1999 г. преминава под наем в шампиона Литекс (Ловеч). Записва обаче само два мача в квалификациите за Шампионската лига срещу северноирландския Гленторан, като впоследствие се завръща в Миньор.

През лятото на 2002 г. Димитров подписва договор с ЦСКА (София), където остава в продължение на 6 години. Още в дебютния си сезон 2002/03 с „армейците“ става шампион на страната, като по време на кампанията бележи 13 гола в 24 мача. След края на сезона е избран за най-добър играч в България в анкетата „Футболист на футболистите“ на Асоциацията на българските футболисти. Получава също награда „Екзекутор“ на радио Спорт за отбелязани решаващи голове. Определен е и за най-добър халф у нас за 2003 г.

За 6 сезона с ЦСКА Димитров записва общо 114 мача с 36 гола в „А“ група, макар често да е съпътстван от контузии. Още два пъти печели титлата през 2004/05 и 2007/08. Освен това става носител на Купата на България през 2005/06 и Суперкупата през 2006. Изиграва 30 мача и бележи 7 гола за клуба в евротурнирите. На 19 септември 2002 г. се разписва за равенството 1:1 като гост срещу английския Блекбърн Роувърс за Купата на УЕФА. Вкарва също гол и на Ливърпул при домакинската загуба с 1:3 в квалификациите за Шампионската лига през 2005 г.

През лятото на 2008 г., на 29-годишна възраст, Димитров е трансфериран в украинския Металург (Донецк) за сумата от 450 000 евро. За клуба изиграва 118 мача и вкарва 18 гола в местната Премиер лига. Двукратен финалист за Купата на Украйна. Записва също 8 мача с 3 гола в евротурнирите.

В началото на 2014 г. прекратява кариерата си на 34-годишна възраст.

А 10 години по-късно Велизар Димитров отново се завръща в Миньор-Перник – този път като изпълнителен директор.

Снимка: minyor-pernik.bg

Коментари

коментара

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!