BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

И кръчмарите се готвят за масови протести

Заведенията се готвят за масови протести срещу „дискриминационните мерки, които ги убиват“. Това съобщават от Асоциацията на заведенията и Сдружението на заведенията в България. 

В становището се посочва още, че бизнесът е недоволен и от „измислените и половинчати компенсации на космическите цени на ток, газ и всяка една стока от първа, втора и n-та необходимост“. 

Също така БАЗ и СЗБ искат отменяне на заповедта за затваряне на заведенията в Смолян.  

Публикуваме без редакторска намеса становището на двете организации:

„Гаврата с българския бизнес продължава, като този път започна от Смолян. Провеждахме срещи, писахме писма, гледахме интервюта, включително и днес, в които ни се обясняваше, че каквито и мерки да се предприемат, те ще са на база заетите интензивни легла в болниците. И хоп – Смолян затвори дискотеките! Само тях! А премиерът Кирил Петков баш днес откъдето и да е карантиниран обяви, че каквито и мерки да има, ще се обсъждат с бизнеса…

Тогава бизнесът ви казва – отменете заповедта си за Смолян!

Ние от 2,5 месеца работим със сертификати за служители и клиенти. Всичките ни чистачки, които не са виждали клиент на живо са ваксинирани, защото иначе остават на улицата и вие пак ги направихте безработни… Вие, неуважаеми властвзели как работите и защо се изпозаразявате взаимно?

Опитахме с „конструктивен диалог“, както е модерно да се казва във времената на Промяната. Нищо не се случи! Лъгаха ни, лъгаха ни и накрая започнаха да ни затварят. Отново само нас!

Ами няма да се получи по този начин… Анализирахме, анализирахме и решихме: Нашият бранш започва подготовка за масови протестни действия срещу дискриминационните мерки, които го убиват.

И срещу измислените и половинчати компенсации на космическите цени на ток, газ и всяка една стока от първа, втора и n-та необходимост.
Опитахме в кабинетите ви – не стана. Гледайте ни тогава по площадите, скрити зад полицейски кордони…“

Коментари

коментара

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!