BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Кадри от вертепа, който взриви Двореца на културата в Перник с маанета по време на локдаун

Кадри от ромския купон в Двореца на културата получихме на пощата на zaPernik.com. На клипа ясно се вижда как много хора купонясват под звуците на кларинет. В далечината по дългите маси отрупани с напитки и храна могат с просто око да се забележат повече от 15 човека. Което пък от своя страна е нарушение по смисъла на издадената заповед от министъра на здравето за локдаун. 

В петък вечерта перничани бяха възмутени от силна музика в ресторант Двореца, намирща се в Двореца на културата. Случайни минувачи заснеха купонът отвън и изпратиха десетки сигнали до полицията. Жителите на Перник бяха възмутени, че в момент на локдаун и пандемия от коронавирус, всички заведения затвориха бизнесите си и оцеляват като предлагат храна само за вкъщи, а ресторант в Перник събира хора на купон.

След сигнала до ZaPenrik.com моментално бе уведомена администрацията на Община Перник, а полицията обеще да направи проверка на място. Когато пристигнали полицаите обаче, заварили под 15 човека в заведението.

Припомняме, че със заповедтта на Министъра на здравеопазването е допустимо да се събират хора на едно място до 15 човека, но не и повече.

Междувременно перничани масово твърдят, че са пускали сигнали на тел. 112 и полицията, но на много дори не им е бил вдигнат телефона.

Знаело ли е МВР Перник за купона в Двореца и дали удобно са закъснели, когато е останала малка група купонджии, се чудят и коментират перничани?

Ето какво написа Светлозара Велчева в социалната мрежа за петъчния купон:

„Скъпи съграждани и приятели. Докато всички ние търпим последиците от локдауна, чудим се кой да ни гледа децата и внуците, които не са на училище и градина, докато белодробната болница е затворена, защото лекарите са заразени с Ковид 19 и берат душа в инфекциозно отделение, днес 11.12.2020, НЯКОЙ СИ ПОЗВОЛЯВА ПРОВЕЖДАНЕТО НА БАНКЕТ В РЕСТОРАНТА НА ДВОРЕЦА НА КУЛТУРАТА В ПЕРНИК!!!!!

ИЗКЛЮЧИТЕЛНА НАГЛОСТ! Циганска музика се чува из целия парк! От полицията в първо районно не вдигат телефоните!!! Явно, някои хора мислят, че с връзки в общината и полицията могат да си позволят всичко! Почуках на прозореца на охраната на Двореца да питам какво се случва, той не ме и погледна! Застанах да снимам племенницата ми пред колоните и нарочно изгасиха осветлението на украсата на целия дворец, за да не се събират хора и да чуят музиката от ресторанта! В каква държава живеем????
Моля, скъпи приятели, споделете тази публикация, за да стигне до повече хора и медии! Тази наглост трябва да придобие гласност и да има последствия за нарушителите, щом на местно ниво никой не иска да направи нищо!
Община Перник
Станислав Владимиров, с това ли искате да се прочуе Перник? Коледни базари няма да има, но цигански банкети може?
Престъпници!“
<div id="statiq" data-size="300×250" data-fallback=" „>

Коментари

коментара

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!