BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Колко е струвало на Община Перник почистването на коритото на река Струма?

Почистването на коритото на река Струма и речния бряг, започнало в края на декември миналата година в района от пл. „Кракра Пернишки“ до ЖП моста при местността „Кървавото“ от фирмата за озеленяване „Еко Грийн Перник“ ДЗЗД във връзка с договора, който фирмата има с община Перник е струвало 52 993,02 лв.“.

Това стана ясно от отговора на кмета община Перник Станислав Владимиров на заседанието на ОбС – Перник. В отговора си градоначалникът добавя, че дейностите по почистване на речното корито, възложени от предишното общинско ръководство са изпълнени след провеждане на обществена поръчка и са фактурирани за 171 752,71 лв., за участъците с обща дължина 1700 м.

Участъците, за които са били сключени договори са: участък на р. Струма от моста на ул. Средец до жп мост местността Кървавото“ с дължина 400м.; участъка на р. Струма от моста на ул. „Св. св. Кирил и Методий до моста, попадащ в ПИ и индефикатор 55871.507.64“ – дължина 1100 м., участъка при бл. 60, ул. Благой Гебрев, кв. Изток с дължина 150 м.

Припомняме, че след встъпването на Станислав Владимиров в длъжност започна и почистването на коритото на река Струма в участъка от моста на „Кауфланд „ до моста на пл. „Кракра Пернишки“, което бе извършено от ОП „ФЛОР“.

Коментари

коментара

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!