BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Махат поставените пломби към принудително спрените генератори на ТЕЦ-а в Перник, топлата вода тръгва

tec-pernik
Махат поставените пломби към двата генератора на ТЕЦ-а, за да може да бъде възстановено топлоподаването на перничани. Това ще стане утре в 8 часа. Кметът на Перник д-р Вяра Церовска и представители на РИОСВ ще присъстват на процедурата.
С цел възстановяване на топлоподаването за жителите на град Перник Регионалната инспекция по околната среда и водите /РИОСВ/ издаде заповед, с която се преустановява принудителна административна мярка за спиране на дейността на парогенератори 4 и 5 на „Топлофикация Перник“. Днес експерти на РИОСВ-Перник извършиха проверка, която установи, че е изпълнено предписанието на екоинспекцията за почистване на площадката на ТЕЦ-а от съхраняваната слама.
На 12 септември 2019 г. в 8 ч сутринта експерти на РИОСВ в присъствието на кмета Вяра Церовска ще премахнат поставените пломби към генераторите на ТЕЦ-а.

Източник: PernikToday

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!