BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Медицински служител от Перник призова: Помощ! Направете зелен коридор Перник- София за хората, които работят в болниците!

Снимка: Мая Илиева

Медицински служител Мая Илиева от Перник се обърна с призив към управляващите да бъде подсигурен зелен коридор Перник – София за всички, които работят в болниците и пътуват. Заради събирането на декларации и километричните опашки всяка сутрин, Мая не може да стигне до работното си място с часове, когато там имат нужда от нея. И въпреки, че вчера правителството каза, че медицинските служители ще преминават с предимство, без да им се иска декларации, това няма как да стане, защото всички са блокирани в капана на задръстванията.

Ето какво пише Мая в социалната мрежа:

ПОМОЩ!
До институциите: моля, направете ЗЕЛЕН коридор Перник- София – Перник за ВСИЧКИ хора, които работят в болниците!
Прибираме се за кратки часове в къщи трябва ли да тръгваме и три часа по – рано за да стигнем навреме?
От както е въведена заповедта за декларациите положението е ТРАГИЧНО всеки ден в двете посоки.
Днес е същото(събота е)….още съм в задръстването, а от 6 ч съм на път!
Помогнете!

Перничани са съпричастни с проблема на Мая.

„Предлагам да се обърнете към Щаба.Нека да сложат на колите ви на предното стъкло червен кръст и да ви пропускат с предимство“, пише Соня.

„Тези хора-лекари, медицински сестри, лаборанти, санитари не просто ТРЯБВА да отидат на време на работа. ТАМ ги чака някой, който може и да не дочака. Затова не им трябват песни и ръкопляскане, а бърз зелен коридор още от самия град.
Там в болницата може да съм аз, ти, той, то…., не искам да се моля да дойдат на време, за да ми помогнат!“, казва Гергина в  групата „Видяно в Перник“.

Коментари

коментара

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!