BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Млади пътешественици от Брезник посетиха разсадника на Държавното горско стопанство в града

По време на лятната си ваканция група ученици от Средно училище „Васил Левски“ в гр. Брезник посетиха за втора поредна година горския разсадник “Старият яз” към „Държавно горско стопанство Брезник“.

Младежите членуват в клуб “Пътешественици из етнографията на Граово” с ръководител Аниела Асенова – краевед и бивш преподавател по история, и живо се интересуват от всичко, свързано с миналото и традициите на региона. 

Чрез този открит урок, проведен от Борислав Борисов – работник в разсадника, любознателните пътешественици научиха как да се грижат за фиданките и се включиха в плевенето им. Площта на разсадника е 116 дка и в него се отглеждат главно декоративни фиданки за озеленяване от иглолистни и широколистни дървесни видове – ела, смърч, различни видове туи, лъжекипариси и смрики, липа, явор, ясен, бреза, офика, конски кестен и др. Намеренията на членовете на клуба са периодично да помагат в грижите за растенията. 

В края на посещението директорът на териториалното поделение на Югозападното държавно предприятие в Брезник инж. Петър Савев даде възможност на младите хора да си изберат като подарък контейнерна фиданка. 

Коментари

коментара

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!