BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Отвори базар за сувенири, направени от хора с увреждания в Перник

Един по-различен базар за сувенири отвори врати в Перник днес, 14-ти април.

В предстоящите три дни във фоайето на Младежкия дом перничани могат да си купят уникални, ръчно изработени произведения на изкуството – за себе си, за подарък, за дома или офиса. Но по-различното е, че тези красиви сувенири са направени само от хора с увреждания или родители на деца с увреждания.

Базарът е инициатива на Арт магазин „Направено с любов“ и със съдействието на Община Перник. Магазинчето, което от 1-ви декември миналата година отвори врати се намира на ул. Найчо Цанов“ №2.

В него се продават на консигнация само произведения на хора с увреждания или майки на деца с увреждания.

Има и сувенири от домовете за деца с увреждания и/ или на възрастни с увреждания. Някои от изпратените произведения се продават с каузи.

„Търсейки финансова помощ за издръжка на магазина месец февруари 2021г. спечелихме мисия в TimeHeroes и чрез тази платформа набираме арт материали за нашите творци. Към 12 Април имаме творби на над 30 човека“, казват съдържателите на магазина.

За да популяризират идеята си те са направили изложба по случай предстоящите великденски празници. Тя ще бъде на разположение на перничани на 14, 15 и 16 април в Младежкия дом.

Днес от базара в Младежкия дом сувенир си хареса заместник кметът на общината Стефан Кръстев.

Линк към страницата ни във Фейсбук:

https://www.facebook.com/napravenoslubovotnas

Коментари

коментара

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!