BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Отмениха Международния конкурс за млади изпълнители в Перник заради пандемията

Международният конкурс за млади изпълнители на класически музикални инструменти, който трябваше да се проведе в Перник от 24 до 26 април е отменен. След фестивала „Сурва”, който не се състоя заради водната криза и обявеното в Перник бедствено положение, това е второто мащабно събитие с международно участие, което отпадна от тазгодишният културен календар на града.

Eжегодно в музикалната надпревара участват около 150 изпълнители на струнни, клавирни, духови и ударни инструменти от страната и чужбина, които се състезават в две категории – за любители и за възпитаници на средни музикални училища, студенти или завършили висши музикални училища, и в седем възрастови групи. За нивото на конкурса и за неговия авторитет говори фактът, че през последните години към наградния фонд се включиха Институт „Сервантес“ в София и посолството на Кралство Испания в България, предаде БНР.

ВИЖТЕ:  Земеделци искат всички безработни да работят в селското стопанство. Пернишка ферма предлага от 800 до 1200 лева заплата

Организаторите от община Перник и Двореца на културата обявиха, че внесените такси на записалите се за участие в конкурса ще бъдат възстановени. Съпътстващият го конкурс за детски рисунки, не е отменен, но ще се отложи във времето. Предстои жури да оцени и класира изпратените рисунки, което ще стане на по-късен етап, като участниците ще бъдат своевремнно уведомени.

Коментари

коментара

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!