BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Педагозите в град Радомир с 10 дни допълнителен отпуск

Снимка: Община Радомир

Община Радомир, Съюзът на работодателите в системата на народната просвета и Общинския координационен съвет на Синдиката на българските учители към КНСБ, се договориха за анекс в колективния трудов договор, с който се разписва увеличение на размера на платения годишен отпуск по чл.155, ал.5 от Кодекса на труда за педагогически специалисти в образователни институции, членове на синдикалните и работодателските организации, страни по договора за 2020 г.

Споразумението обхваща и педагозите в яслените групи в детските градини. Платеният годишен отпуск на посочените категории лица се увеличава с 10 работни дни над договорения размер, съгласно колективния трудов договор.

По-дългият отпуск за педагозите е разписан в нова ал.8 към чл.29 от сключения колективен трудов договор и е във връзка с последиците от обявеното в страната извънредно положение с решение на Народното събрание.

Коментари

коментара

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!