BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Перничанин престъпи карантината и влезе в банка, 20 акта в Перник за неспазване на мерките

Снимка: zapernik.com

Досъдебно производство за нарушаване на домашна карантина в Перник. 20 акта за неспазване на противоепидемичните мерки в региона

През изминалите почивни дни е започнато едно досъдебно производство за неспазване на домашна карантина. Нарушител е 58-годишен перничанин, който посетил банкова институция, пренебрегвайки задължителната изолация. Разследването е по чл. 355 от Наказателния кодекс и се провежда под ръководството на Районна прокуратура – Перник.

20 акта за нарушаване на противоепидемичните мерки са съставени в региона от служители на полицията. 15 са в събота и 5 в неделя. Неспазващите ограниченията ще отговарят по чл. 209 „а“ от Закона за здравето.

В навечерието на най-светлия християнски празник Великден, от ОДМВР – Перник призовават гражданите, да спазват стриктно заповедта на здравния министър за въведените противоепидемични мерки. Препоръчително е хората да си останат по домовете. Излизайки навън по неотложни нужди, да носят задължително предпазни маски.

Засиленият контрол продължава.

Коментари

коментара

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!