BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Пернишките „Тигри“ с благородна акция: Да „свалим маските“ и да бъдем хора!

Пернишкият таекоундо клуб „Тайгър Тийм“ подде благотворителна инициатива с маски. От клуба, в духа на пандемията от коронавирус пуснаха маски за лице с тяхното лого, като средствата, които съберат ще бъдат дарени на домове за сираци и възрастни хора в пернишко. 

Кристиян Игнатов, председател на пернишкия спортен клуб по таекуон-до и кикбокс  „Тайгър Тийм“ отправи чрез Zapernik.com видеообръщение към всички преничани.

„В навечерието на най-светлия християнски празник – Великден, искам да пожелая на всички вас да бъдете добри хора, да бъдем истински и да ви пожелая благодат. Да свалим маските, защото, когато си фалшив пред някой, който искаш да заблудиш какъв човек си, това много бързо се разкрива и този човек ще остане наранен.

Ние взехме решение да направим едно добро дело и да дарим усмивки на едни хора, които наистина го заслужават.

За да си добър треньор и за да си добър спротист на първо място трябва да си добър човек. Да си скромен, да си възпитан, да си човек, който винаги е готов да подаде ръка на ближния си, да си човечен с хората покрай себе си. Точно това гласи и един от принципите в спорта, който практикуваме – таекуондото.

Ние решехме да произведем маски с логото на нашия клуб, а събраните средства ще бъдат изцяло насочени към благотворителност. Искаме да подпомогнем  дом за деца, лишени от родителска грижа, дом за сираци или дом за възрастни хора. Ще се свържем с Община Перник и ще говорим къде в област Перник можем да помогнем на такива домове за възрастни хора или за сирачета“, казва Кристиян.

Той се обърна и към всички добри, хора, които не са свързани с клуба да се включат в помощ и да направят добро и призова всички, които са съпричастни с идеята да се свържат с него на страницата на клуба във Фейсбук.

На фона на пандемията от коронавирус, хората, на които искат да помогнат от клуба са оставени просто да съществуват и не им се обръща достатъчно внимание, смята още Кристиян.

Той поздрави волейболен клуб Миньор – Перник за тяхната инициатива с маските, за която можете да прочетете ТУК.

„Това, че спортисти и спортни клубове подемат такива инициативи ми говори, че спорта възпитава по един различен начин и дава различни ценности, важно е това да е от ранна детска възраст. За това призовавам всички хора: Спортувайте, нека вашите деца спортуват, това което им харесва. Перник винаги се е гордял с успешни школи и спортисти, които прославят името на града“, казва още Кристиян в обръщението си.

Коментари

коментара

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!