BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Полезни съвети при избор на въздушен пистолет – съвети от Zarimex.eu

Съществуват различни видове оръжия, някои от които се използват за бойни цели, а други са предназначени за самозащита или за развлекателни и ловни цели. Днес могат да се открият доста евтини въздушни пистолети , които се наричат още и пневматични. Някои модели са подходящи за спортна стрелба, а други са идеални за забавление.

Изглеждащи досущ като огнестрелните оръжия, пневматичните се отличават от бойните по принципа си на действие и работния механизъм. За тяхното притежание не се изисква разрешение, но за някои видове трябва да се извърши регистрация, за да могат да се използват.

Как се избира въздушен пистолет

Ако си нямате и идея как да изберете подобно оръжие, е добре преди всичко да се запознаете с отделните видове и марки. Така ще стесните кръга, а селекцията ще стане по-лесна и приятна. Този вид оръжие бива газобалонно, пружинно-бутално и мултикомпресионно. Някои модели се отличават с впечатляваща далекобойност, други с вредното си влияния върху околната среда, а трети комбинират плюсовете и минусите на предходните два варианта. Именно затова трябва да прецените правилно какъв точно вид оръжие Ви трябва, за да не се окаже впоследствие, че изборът Ви е бил неправилен. 

Преди да купите въздушен пистолет, насочете фокуса си към важни детайли, като:

  • Калибър;
  • Система;
  • Дължина на цевта;
  • Вид боеприпаси;
  • Мерни прибори;
  • Вместимост на пълнителя;
  • Спусък;
  • Тегло;
  • Цена и др.

Няма детайл, който да не е важен при избор на въздушен пистолет. Вариантите при калибъра са: определен калибър (4.5, 5.5, 6 и 6.35 мм). Доверете се на магазин Zarimex и положителните клиентски мнения, с които това място може да се похвали. На Ваше разположение са различни модели въздушни пистолети на водещи марки като Hatsan, Ekol, Zoraki, Diana и др. 

Подходящ ли е за самозащита

Нуждата от адекватна самозащита в застрашаващи живота ни ситуации става все по-голяма. Освен лютиви спрейове и електрошокове, можете да заложите и на въздушните пистолети, които с правилните боеприпаси биха свършили отлична работа в сплашването на застрашаващия здравето ни субект. И все пак – не подценявайте в никоя ситуация изваждането на оръжие срещу някого.

Къде има евтини модели

Евтиното не винаги е синоним на ниско качество, а това го доказват отлично моделите въздушни пистолети от Заримекс. Пружинни варианти, газобалонни или друг вид, този магазин има какво да Ви предложи, а Вие побързайте да се възползвате от изгодните оферти. Независимо от целта на Вашата покупка, е препоръчително да подходите безкомпромисно към избора на неогнестрелно оръжие. 

Коментари

коментара

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!