BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Ревизоро пак пусна питейна вода на Стомана и Топлофикация

Нивото на язовир “Студена” почти не се е променило за последния месец и остава около 80% от общия обем.

Министерството е удовлетворило заявката на ВиК Перник за 1,7 млн. кубика, както и на “Топлофикация Перник” от 0,08 млн. За “Стомана индъстри” са отделени 0,12 млн. кубика, съобщи 24 часа

Припомняме, че преди водната криза в Перник двете пернишки дружества ползваха за нуждите си вода от язовир Студена. След пресъхването на водоема обаче и заплахата от хуманитарна криза за жителите на града, им бе спряно водоподаването за промишлени нужди.

За щастие на перничани природните условия позволиха на язовира да се напълни бързо, а опасността от пресушаване е в миналото.

Перник се подсигури с нов водопровод от София, бяха отпуснати средства и за подмяна и ремонт на водопроводната инсталация на града, с което значително се намалиха и авариите, заради които изтичаше огромно количество вода.

Коментари

коментара

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!