BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Ревизоро проверява язовир „Студена“

Министърът на околната среда и водите Емил Димитров посети язовирите „Дяково“ и „Студена“, за да провери степента на запълване на язовирите и готовността им за осигуряване на питейно-битово водоснабдяване на населението през следващите месеци.

Това съобщиха от пресцентъра на Министерството на околната среда и водите (МОСВ).

В язовир „Студена“ наличният обем е 21,675 млн. куб. м, а полезният обем за използване за питейно-битово водоснабдяване е 19,275 млн. куб. м. Министър Димитров е инспектирал и работата по възстановяване на водоподаването от извор „Врелото“ за Радомир.

Предстои монтиране на измервателно устройство на помпена станция „Крапец“ с цел стриктен контрол на подаваните водни количества.

Наличният обем в язовир „Дяково“ към момента е 28,577 млн. куб. м. Полезният обем за използване за питейно-битово водоснабдяване е 20,577 млн. куб. м, което е най-високият процент на запълване през последните 25 години. Това осигурява питейно-битовото водоснабдяване от язовира за следващите три години

Предстоят и проверки по график на язовир „Панчарево“, ВЕЦ-овете „Пасарел“ и „Кокаляне“, водолазен оглед на стената на яз. „Искър“, както и на състоянието на язовир „Бели Искър“, който водоснабдява София и Перник.

Коментари

коментара

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!