BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Родители, деца и пенсионери искат намаляване на цените за градски транспорт в Перник

Родители, деца и пенсионери в Перник се обявиха срещу високите цени в обществения транспорт. В подписка до кмета Станислав Владимиров и председателя на ОбС Денислав Захариев те настояват цените на билетите и картите да бъдат намалени.

В Перник безплатни карти са въведени за учениците от 1 до 4 клас и за учениците от селата. Те реално не се ползват, тъй като децата пътуват с автомобилите на родителите си, с автобуси пътуват по- големите ученици, се посочва в подписката. 46 лв. струва картата за ученици от 5 до 12 клас за един месец и важи само за една линия.

В София същата услуга е с цена 9 лв. и 20 лв. , когато картата е за цялата градска мрежа. Значително по- евтино пътуват децата и в други градове в страната. В Пловдив – 16 лв. за цялата градска мрежа, във Варна- 21 лв., в Сливен- 15 лв. за една линия и 18 лв.- за цялата мрежа, посочват родителите.

Освен че цените в Перник са далеч по-високи от останалите градове в страната, те не отговарят и на качеството на услугата, недоволстват перничани. Очаква се темата да бъде дискутирана на заседание на местния ОбС. В момента всички автобусни линии в Перник се изпълняват от частни превозвачи.

Предстои най- натоварените от тях да бъдат поети от общинското предприятие „Градски транспорт- Перник”./БНР

Коментари

коментара

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!