BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

След важна среща в Министерството на спорта: Най-голямата спортна зала в Перник е на път да бъде обновена

Най-голямата спортна зала в Перник „Борис Гюдеров“ е на път да бъде ремонтирана с помощ и съдействие от Министреството на младежта и спорта. Това обаче ще се случи поетапно, като на първо време кметът на Перник Станислав Владимиров е успял да се договори да бъде подменен покрива и дограмата на залата. 

Това се е случило на среща между общинското ръководство на Перник и представители на министерството вчера, разказа секретарят на общината Мартин Жлябинков. Повод за поканата от страна на министреството са били довършителните работи в спортен комплекс „Дружба“. Обсъдени ни са действия по проекта входиран от Община Перник, който касае ремонт на втория етаж на спортна зала „Дружба“ и довършителни работи по направения вече ремонт на залата за гимнастика и волейбол. Там е необходимо да се изгради система за отопление. Както zaPernik.com писа, залата бе ремонтирана без да бъде предвидено отопление, а гимнастичките тренираха на духалки и печки с реотани.

От Министреството са уверили общинарите, че ако всичко е наред има вероятност ремонтните дейности в спортната зала да стартират през месеците май- юни, за да може с настъпването на есентта и зимата, вече в нея да има адекватно отопление, каза Жлябинков. Той допълни, че вече има трифазен ток в залата по художествена гимнастика и волейбол, както беше обещано в първите дни от новото общинско ръководство.
По време на срещата в министреството е коментирана и залата „Борис Гюдеров“, която също плаче за ремонт – покрива тече, липсва качествено отопление, а дограмата е разнебитена, осветлението също е некачествено и слабо.
През тази зала са минали изключителни спортни имена от нашия град и мисля, че Община като нашата със значителни спортни успехи заслужава най-голямата зала да бъде в приличен вид“, каза секретарият на общината Мартин Жлябинков. Той допълни, че залата ще се ремонтира на етапи, тъй като такива са до момента възможностите.

Припомняме, че в началото на месец март при приемането на Бюджет 2020 общинските съветници на Перник отхвърлиха предложението на кмета за техническо обследване и архитектурно заснемане на спортна зала „Борис Гюдеров“, което на практика изпари надеждите за ремонт на залата.

Контретно на срещата е обсъдено да бъде подменен на първо време покрива на зала „Борис Гюдеров“ и дограмата на залата. За целта от общината подготвят проект за ремонт на покрива и имат зелена светлина и съдействие от страна на държавата нещата да се случат. Говорено е и за саниране на залата. От министреството казали, че ще помислят дали могат да поемат такъв ангажимент.

„Като начало в нашите разговори и това, което господин Владимиров успя да извоюва е подмяната на покрива на залата и подмяна на дограмата“, допълни Жлябинков пред ТВ Кракра.

Коментари

коментара

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!