BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Спират парното в Перник до дни

До края на месец април ще бъде спряно парното в Перник. Това съобщи за zapernik.com  директорът на Топлофикация Любомир Спасов. 

По думите на Спасов някъде към 28-29 април трябва да бъде преустановено топлоподаването на града заради добрата прогноза за топло време. По провило за да бъде спряно парното трябва да бъдат отчетени три дни на 12 градуса и прогноза за затопляне.

Такива бяха дните по време на великденските празници – 17,18 и 19-ти, но след това температурите рязко паднаха и се движеха между 3 и 9 градуса. По тази причина от ТЕЦ-а са изчакали със спирането на парното.

Топлоподаването може да бъде предсрочно преустановено по желание абонати. Отдавна парното е спряно в някои обществени сгради, училища и детски градини в Перник, заради въведеното извнъредно положение и пандемията от коронавирус.

Междувременно се очаква на 1-ви юни да стане ясно каква цена на парното ще определи КЕВР. Директорът на пернишкия ТЕЦ очаква цената да е близка до съществуващата, но не се ангажира с по-точна прогноза. Условията по договорите на абонатите ще останат същите и за следващия сезон, уточни Любомир Спасов пред zapernik.com.

Коментари

коментара

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!