BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Станката си избра „Ягуар“ от 1965 година

120 автомобила и десетки мотоциклети бяха показани на площад „Кракра“ на Ретропарада организиран от автомобилен ретро клуб „Авангард“, с подкрепата на община Перник и под патронажа на кмета Станислав Владимиров, видя ZaPernik.com.

Любителите на класически автомобили имаха възможността да се докоснат и да се снимат с различни марки автомобили от цял свят- американски, европейски, японски, автомобили от бившия социалистически лагер.

Сред тях бяха Мерцесеси, Ягуар, Опели, Форд Мустанг, Монте Карло, Волво, Рено, Додж, Буик, както и познатите Волга, Москвич, Лада и Трабанти.

Най-старият автомобил на Ретропарада бе Москвич от 1953 г., който привлече погледите на перничани.

Събитието бе открито от секретаря на община Перник Мартин Жлябинков, който благодари на участниците и им пожела успех.

„Щастлив съм, че Перник е домакин на едно толкова интересно и различно събитие. Няма как да не съм радостен и от факта, че основен двигател, за това то да се случи е пернишкия автомобилен ретро клуб „Авангард“ „ ,

добави секретарят на община Перник.

На участниците в събитието бяха раздадени много награди от организаторите и спонсорите.

Голямата награда – купа на кмета на община Перник получи автомобил марка „Ягуар“, произведен през 1965 г. Колата, която е отлично запазена бе една от най-големите атракции за перничани, които търпеливо изчакваха, за да се докоснат до нея. Раздадени бяха и награди „Златен винкел“, както и награда на „Volkswagen клуб България“.

„Благодаря на клуб „Авангард“ и всички организатори, които направиха един страхотен празник в Перник. Погледнете това море от страхотни автомобили, на които перничани можем да се насладим днес“,

каза кметът на община Перник Станислав Владимиров. Той добави, че му се е паднала тежка задача да избере един от толкова интересни и атрактивни автомобили и мотоциклети.

„Изборът бе труден, но Ягуарът от 1965 г. ми направи най-голямо впечатление и искам да поздравя собственика му и да му връча голямата награда“,

каза още градоначалникът . Той заяви, че събитието ще бъде превърнато в традиция и всяка година ще бъде все по-атрактивно и голямо.

Коментари

коментара

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!