BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Становище на ЧЕЗ в България относно решение на комисията за защита на конкуренцията

Във връзка с обявено на 16 юни 2020 г. решение на Комисията за защита на конкуренцията по искане на оператор на касови плащания, свързано с администриране и заплащане на дължими суми от крайни клиенти на дружества от групата на ЧЕЗ в България, постановяващо заплащането на глоби в общ размер на над 4 400 000 лева, ръководството на ЧЕЗ в България категорично заявява, че компаниите на ЧЕЗ в България работят изцяло в съответствие с българското и европейското законодателство, включително и антимонополното такова, и не злоупотребяват с господстващо положение или с по-силна позиция при договаряне. 

Изненадани сме от решението на КЗК, което е в пълно противоречие с взето преди това решение от същата Комисия, по същия казус, със същия жалбоподател и потвърдено по съдебен ред. 

Подобни решения компрометират доверието в институциите, нарушават прозрачността и предвидимостта на бизнес средата, като създават съмнение в независимостта на администрациите. 

Дружествата на ЧЕЗ ще обжалват в законоустановения срок решението на КЗК. 

Хидравлични ремонти в Перник – 0884052132

Коментари

коментара

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!