BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

ТЕМАТА НА ДЕНЯ: Масова подкрепа на перничани за новата заплата на кмета, ГЕРБ активираха апарата

Масова подкрепа за новата по-висока заплата на кмета на Перник получава Станислав Владимиров от перничани, видя ZaPernik.com. 

От вчера фейсбук пространството започна да се пълни с постове, основно на фалшиви профили, които да критикуват кмета за новата му, по-висока заплата, която общинския съвет му гласува.  Вместо обаче плювни, хората яростно защитават кмета си и казват, че заплатата е заслужена.

Ето някои от мненията:

Кметът на Перник не е притеснен от скандалите около новата му заплата.

ГЕРБ създават фалшиви новни. Първо заплатата не си я гласувам аз, а общинския съвет. Второ тя не е 6000 лева, както обявяват, а по-малко. И трето: ГЕРБ много се дразнят, че кмет има намерение да живее честно от заплата, а не от рушвети, комисионни и далавери. Това ги побърква„,

каза Станислав Владимиров пред ZaPernik.com.

През нощта в Перник бяха създадени и няколко онлайн анкети с въпроси, дали перничани подкрепят увеличението на заплатата на кмета. Явно очакванията са били, че хората ще са  против, но когато над 90% от перничани отговориха с „ДА“, анкетите бяха изтрити.

Сега, кмета на Перник Станислав Владимиров ще ходи да се обяснява в ефира на Би Ти Ви, където го викат в предаването „120 минути“ да говори по темата със заплатите.

„Нямам проблем с това. Напротив! Аз не се крия, а обратното – искам цяла България да разбере, че има един кмет, който не го вълнуват комисионни, ресто, далавери. Спестих само за няколко месеца милиони лева на перничани от раздути обществени поръчки. Защитавам заплатата си всеки ден с работата си, тя и моя морал са гарант на хората, че ще служа на тях, а не на икономически субекти в града“,

каза Станислав Владимиров.

В същото време държавния апарат активира близки до властта медии да плюят по пернишкия кмет.

Първи се включиха проправителствените издания ПИК, 24 часа и десния Трибун БГ. За база на техните статии се използваше прессъобщение на пернишкия ГЕРБ, което всяка медия доукраси.

Парола за споделяне даде във фейсбук и официалния ПР на партия ГЕРБ от София Никола Николов. Но поста му събра едвам 80 лайка.

Дали по-голямата заплата на пернишкия кмет ще го катурне като любимец на перничани или случая със скандалите около него ще му изпишат веждите, показвайки го като честен политик – нещо, което е немислимо за нашите представи по тези георграфски ширини, предстои времето да покаже.

Коментари

коментара

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!