BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Управниците на Перник и Бобов дол се събраха да обсъдят справедливия преход от въглища към алтернативна енергия

Кметът на община Перник Станислав Владимиров и зам.-кметът Стефан Кръстев обсъдиха съвместната работа по справедливия преход във въглищните региони с представители на WWF България и кметът на община Бобов дол Елза Величкова. На срещата бяха обсъдени актуалните въпроси по програмата за справедлив преход, както и рисковете и възможностите от осъществяването й.

„Благодаря на WWF за огромния обем от работа, която са свършили, за да се чуе за проблема, който е болезнен в Перник и Бобов дол. Трябва да разглеждаме преструктурирането на нашата икономика в много посоки. Всичко това, обаче трябва да бъде обсъдено внимателно, за да се откриват нови работни места, а не хората да остават без работа“, заяви кметът на община Перник Станислав Владимиров.

Той заяви, че екипът му е амбициран да съживи икономиката на територията на общината, защото Перник бе едно от икономическите сърца на България в близкото минало.

„Търсим най-добрите варианти за създаване на атрактивна индустриална зона. Трябва да създадем добри икономически зони за стопанска дейност, която да е екологично ориентирана. Работим и по подобряване на ефективността и дигитализацията на администрацията, защото това е важно за инвеститорите, заедно с прозрачността“, каза още Владимиров.

„Основната идея на платформата е цялостната трансформация и развитието на Югозападния въглищен регион, в който влизат Областите Кюстендил и Перник, съответно – Топлофикация Перник и ТЕЦ Бобов дол. Затова трябва заедно да намерим решение как да развием икономически тези райони, за да може определени производства да бъдат развивани тук“, каза зам.-кмета на общината Стефан Кръстев. Той добави, че това трябва да бъде посоката на работата на администрациите.

Хидравлични ремонти в Перник – 0884052132

Коментари

коментара

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!