BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

ЧЕЗ Разпределение с приз за зелена компания

Дружеството бе отличено в категория „Енергетика, воден сектор“ в конкурса на b2b Media за 2020 година 

„ЧЕЗ Разпределение България” АД отново получи „Зелен Оскар“ в престижния конкурс на b2b Media „Най-зелените компании в България“ за 2020 г. Дружеството спечели трето място в област „Енергетика, воден сектор“ със своята политика за опазване на околната среда и биоразнообразието. Националният конкурс се организира за десета, поредна година и отличава представители на българския бизнес, реализирали най-успешните и устойчиви екологични практики. На официална церемония, проведена на 1 октомври 2020 г. в гр. София, бяха отличени най-добрите идеи, проекти и постижения, представени от повече от 60 компании. Най-успешните получиха призове в 20 категории.

ЧЕЗ Разпределение проявява силна ангажираност в прилагане на добри практики и популяризиране на идеите за опазване на околната среда. Дейността на дружеството, насочена към ограничаване на негативните последици за околната среда, и усилията му за стимулиране на разумното използване на ресурсите се проявяват чрез мерки за повишаване на енергийната ефективност, намаляване на въглеродния отпечатък чрез модернизиране на съоръженията и внедряване на нови технологии. В областта на опазването на околната среда и биоразнообразието дружеството работи за намаляване на смъртността на птици от сблъсък с електропроводи, като в сътрудничество с Българското дружество за защита на птиците изпълнява проекта „Живот за птиците“.

Компанията активно участва в инициативи, свързани с опазването на околната среда, като същевременно мотивира своите служители да бъдат отговорни към природата както на работното място, така и у дома.

Коментари

коментара

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!