BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Детската учителка от Перник с положителна проба за коронавирус проговори за смущаващи факти около случая

Детската учителка от Перник, на която бе отчетен положителен тест за covid-19 пожела да разкаже за случая пред читателите на zapernik.com и да хвърли повече яснота какво всъщност се случва.

Както вече стана ясно, две учителки от детска градина „Родолюбче“ в Перник са дали положителна проба за коронавирус при първоначално тестване. Едната от тях е била в отпуск и не е имала контакт с деца, другата учителка е отстранена от работа и поставена под карантина от РЗИ, а децата от групата й също са тествани и поставени под карантина.

В случая обаче има смущаващи и абсурдни несъответствия, като например това, че от РЗИ се опитват да разубеждават жената да си направи повсторен тест, въпреки това тя го прави. И той се оказва отрицателен.  Децата пък са с отрицаделни тестове, но с абсурдни предписания поставени под карантина, а родителите им – учудващо не.

Всичко това описва Деница Велинова в писмото си до zapernik.com. Ето точните й думи: 

„Здравейте, казвам се Деница Велинова, на 33 г.и съм учител в ДГ,,Родолюбче,,.

На 16.06 в 10:30 от РЗИ Перник ми взеха PSR проба за Ковид и на 17.06 в 8:30 съобщиха по телефона, че съм с положителна проба. Позвъних на личен лекар, който ми каза, че би трябвало да ми се направи повторен тест за потвърждение, но от РЗИ заявиха, че личния лекар разпространява невярна информация и да спра да общувам с него. Тогава казах, че искам да си заплатя нов тест в частна лаборатория за мое успокоение, но от РЗИ ме убеждаваха по телефона, че резултатите ще са същите, че техен служител ще ги вземе от която и да е лаборатория и ще ги занесе в национална референтна лаборатория София. Един вид да не си давам парите излишно, защото теста ще ми е положителен пак.

Въпреки това, аз се тествах в лабораторията Цибалаб, където си направих всички възможни тестове-кръвен, скрининг, антитела, PSR и на всички тестове резултатите са отрицателни, имам и мога да приложа документ. Лаборатория Цибалаб е оторизирана и лицензирана лаборатория.

Веднага след бързия тест звъннах на РЗИ и попитах какво следва, а те ми казаха да изчакам PSR и тогава ще говорим.

Междувременно дойдоха у дома и ми връчиха документ за 14 дневна карантина, както и направиха проби на цялото ми семейство. Попитах Георгиева дали мога да получа документ, в който пише, че съм с Ковид, но тя каза, че те уведомяват само по телефона, което е пълно безобразие.

На следващия ден ми се обадиха от Цибалаб да ми казажат, че и останалите резултати са ми отрицателни.

Отново звъня на РЗИ, разговарям със заместник директоката Димитрова, която казва, че не ги интересува това, не вярват на частната лаборатория, а само на Национална референтна лаборатория, тя била най-сигурна и надеждна, каза, че няма как да има грешка в техния тест.

След мое настояване ми насрочиха нов PSR за днес. Дойдоха и ме тестваха, резулатите трябва да излязат утре. По мое настояване за документ ми донесоха ето тази хартийка, без печат, без подпис, такава всеки може да ти направи.

Все още чакам служителите да дойдат. Бяха обещали да ми се обадят да кажат какви са резултатите на роднините ми, но никой не звънна, отново ги потърсих аз и ми казаха, че са отрицателни, на мен не звъннаха, но по новините снощи бе обявено,че близките на учителките са отрицателни.

Другото безумие е, че децата от групата ми са под карантина също, въпреки, че са отрицателни, само децата, без родителите. Тези родители целуват и прегръщат, спят заедно с децата си, но те не са под карантина. В предписанията на децата пише, че трябва да стоят на 1.5 м.от родителите си, да си почистват и дезинфекцират сами след тоалет, това са 3 годишни деца, отново съм в потрес.

На никой не са предписани никакви медикаменти, просто стоим под карантина и на 14 ден чакаме нов тест. На деца, които не са били в деня на теста на градина също са връчили предписания със задна дата, което пак е странно.

Нанесаоха огромен психически тормоз на всички ни, остава да чакам повторния тест от РЗИ и отново ще ви информирам“, завършва писмото си госпожа Велинова.

Хидравлични ремонти в Перник – 0884052132

Коментари

коментара

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!