BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Извънредно: Изгониха партия ГЕРБ от ул. „Търговска“ – СНИМКИ

Изгониха партия „ГЕРБ“ от офиса на улица „Търговска“ в центъра на град Перник, научи ZaPernik.com.

ГЕРБ се намираха в помещение, общинска собственост на ул. „Търговска“, но новия кмет на Общината Станислав Владимиров изгони всички партии от търговските помещения и ги премести в административна сграда на улица „Радомир“ 1.  Идеята на кмета е тези помещения да се дадат за търговска дейност, като по този начин общината изкарва приходи от тях, а не да се „подаряват“ на партии.

От ГЕРБ отказваха да напуснат офиса си, като обжалваха решението на кмета в Съда. Адвокат на обжалването беше общинския съветник от ГЕРБ Милена Миланова.

В петък обаче е излязло решение на Съда, което е без право на обжалване. В решението се казва, че не ГЕРБ, а Общината е правата.

Днес, малко след 9 часа, представители на Община Перник, полиция и общинското предприятие „Жилфонд“ отидоха, за да влязат във владение в офиса, използван от партия ГЕРБ.

Там са заварили две жени – сътруднички на партия ГЕРБ. Багажът не е бил събран.

„Помогнахме на жените. Нямаше нито един мъж с тях. Бяха оставени така да се справят с багажа. Ще преместим багажа на партия ГЕРБ на новото място, което сме дали – в административната сграда на улица „Радомир“1 – там, където са офисите на всички партии в Перник“,

каза пред ZaPernik.com Мартин Жлябинков – секретар в Община Перник.

Новият офис на партия ГЕРБ ще бъде 120 квадрата. Той ще бъде по-голям от стария офис, който бе 80 кв.м.

Потърсихме мнение от ГЕРБ Перник. Народният представител на партията и спряган за нов общински лидер на ГЕРБ Александър Александров бе лаконичен:

„Нека да видим какво ще стане. Не знам. Не мога да говоря, аз не съм върха на партията, така че…“.

След тези думи, Александров затвори телефона.

Очаква се същата съдба да има и втория офис на партия ГЕРБ в кв. Изток. За тези помещения ще се направят търгове и ще се отдадат под наем за заведения или магазини, като наема ще се прибира от Община Перник.

Ето снимки от днешната акция:

Хидравлични ремонти в Перник – 0884052132

Коментари

коментара

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!