BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Отрицателна е втората проба за covid-19 на 55-годишната служителка в детска градина „Пролет“

Отрицателна е втората проба за коронавирус на 55-годишната служителка на детска градина „Пролет“, съобщиха до zapernik.com. Жената бе поставена под 14-дневна карантина, без симптоми, след като първият тест за covid-19 е излязал с положителен разултат. 

Отрицателни са и пробите на децата от градината. А карантината на всички вече е премахната, потвърди пред zaPernik.com зам.директорката на РЗИ – Перник доктор Димитрова. Пробите са пратени в две лаборатории – в Перник и София и е установен отрицателен резултат, каза още Димитрова.

Това е третият случай в Перник на уж заразена с коронавирус учителка в детска градина. Припомняме, че подобна „грешка“ стана и при две учителки от детска градина „Родолюбче“ в Перник.  И в трите случая учителките не са имали каквито и да било симптоми на болестта, а в последствие се оказаха напълно здрави.

Попитахме доктор Димитрова как си обяснява факта, че веднъж една проба е положителна, а при повторно тестване се оказва отрицателна.

„И аз не мога да си го обясня това. Казват, че в 90 процента от случаите теста е верен“, споделя Димитрова. Според нея няма как вируса да го има днес, а утре изведнъж да изчезне и очевидно става въпрос за грешни резултати.

Хидравлични ремонти в Перник – 0884052132

Коментари

коментара

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!