BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Младежи събират бригада за почистване горичката на квартал Тева

За умствения капацитет на човек най-много говори отношението му към природата. Това написа перничанинът Янислав Първанов по повод поредния захвърлен боклук в горичката над квартал Тева. Ето какво пише той в групата на квартала във Фейсбук:

За умствения капацитет на човек най-много говори отношението му към природата.
До 15-16 годишните, които се събират в гората над Тева:
Кой очаквате да извози боклуците ви от гората? Няма вечно майките ви да ви перат гащите. Поемете малко отговорност в тоя живот! Елементарно е…
Гората над Тева е зарината от боклуци. С приятели планираме след края на извънредното положение да се организираме за цялостно почистване. Ще пиша тук и се надявам и други хора да се включат.

Както наскоро zapernik.com писа, гората над квартал Тева от години е превърната в сметище, което не спира да расте. Малко от местните жители подемат инициатива да изчистят поне част от боклуците, но нови отпадъци продължават да се изкхвърлят отново и отново.

Строителни отпадъци, битови отпадъци, пластмасови бутилки, части от коли и гуми, стара покъщина и дори стари документи с лични данни на хора могат да се намерят в горичката, която иначе би била райско място за разходки, пикник и игри, ако перничани имаха съвест и я пазеха чиста. Малко след нея е сметището, където всеки може да си извози боклука.

Коментари

коментара

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!