BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Обвиненият за убийството на Митко Фитнеса остава с мярка за неотклонение „Задържане под стража“

Митко Евтимов
Митко Евтимов

Софийският апелативен съд е потвърдил мярка за неотклонение „Задържане под стража“ спрямо 33-годишния Р.Р., обвинен от Окръжната прокуратура в Перник, за извършено от него престъпление по чл. 115, вр. чл. 20, ал. 4, вр. ал. 1 от НК.

Съдът е приел доводите на Софийската апелативна прокуратура за обосновано предположение за авторството на деянието, а именно причастността на обвиняемия Р., който е общински съветник в гр. Земен, област Перник, към убийството на Митко Евтимов – Фитнеса, извършено в края на м. август 2016 г. Сред доказателствата в подкрепа на обвинителната теза са прегледите на камери (преброителни на АПИ и такива, разположени в населени места), маршрутите на движението на автомобилите, информацията от мобилните оператори за движения по клетки, разпечатките на телефонни разговори, водени от обвиняемия Р.

От свидетелските показания е установено, че след изчезването на М.Е., обвиняемият Р. е възложил унищожаването и скриването на автомобилни части от лек автомобил „Фолксваген Туран“, с който пострадалият бил превозен на 30.08.2016 г. Впоследствие те били открити в каменна кариера в района на Бела вода, където били запалени по-рано.

Аргументът по отношение на опасността Р.Р. да се укрие от наказателно преследване е свързан не само с извършване на друга престъпна дейност, но и с честите пътувания извън страната. По делото има събрани данни и за противообществени прояви на обвиняемия Р.Р.

Разследването на убийството продължава.

Източник: PernikToday

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!