BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Още един перничанин заразен с коронавирус за днес

Още един случай на заразен с коронавирус е установен в Перник. Това съобщи генерал Мутафчийски на  редовния сутрешен брифинг на щаба. 

63 са новите случаи на заразени с COVID-19 у нас. Увеличението спрямо вчера е с 5.4%. Така общо положителните проби стават 1234.

Най-много нови положителни проби има в Плевен – 19, 7 са в завод „Мизия”, 5 са контактните им заразени лица, 7 са в болница. В София са 16 случая. Във Видин – 7, в Благоевград – 5, Бургас – 4, Кюстендил и Стара Загора – по трима. 25 от новооткритите случаи са настанени в болници.

Има два нови случая на заразени деца. В Плевен това е момче на 4 години, а в София – момиче на 12 години.

Шест са новите случаи на медицински персонал с COVID-19. Петима са във Видин. Има и заразен санитар от Първа АГ в София. Общо 135 са случаите на положителни проби на медицински персонал.

Активните случаи общо са 983. От тях 285 души са в болница, интензивните са 41.

197 са излекуваните, което е 16% от всички заразени. Ген. Мутафчийски обяви, че един от тях е пациент на „Пирогов”, който е бил интубиран в продължение на 38 дни.

„Това е третият интубиран, който е оздравял”, обясни ген. Мутафчийски./nova

Коментари

коментара

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!