BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Поставиха надписът ПЕРНИК на пътен възел „Хумни дол“, перничани пак се чудят там ли ме у мястото

Надписът ПЕРНИК на кирилица бе преместен от Двореца на културата и поставен на пътен възел „Хумни дол“. Така при влизане в града, когато погледнат надясно, шофьорите виждат надписа.

Като цяло перничани са по-добовлни от местоположението на буквите, направени от пернишки гражадни, които държаха градът ни да има надпис освен на латиница, и на кирилица. Други граждани обаче считат, че и това място не е подходящо, тъй като буквите с имитация на камък се губят на фона на бетонното съоръжение, стърчащо зад него.

Хора са на мнение, че е трябвало да се постави в страни на друг фон, за да се забелязва по-добре и да се скрие железния постамент, който прикрепва буквите по-добре.

Днес точно това се случва, в момемнта се изгражда постамент около железата, прикрепващи надписа.

Румен напомня, че стърчащото бетонно съоръжение също е един от символите на Перник. По него в миналото са минавали колички с въглища от Сепарацията (там където е сегашната бензиностанция „Караманица“ за ТЕЦ Перник, припомня Соня в социалната мрежа.

Снимка: Калин Грозданов, Фейсбук

Коментари

коментара

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!