BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Проверяват метални варели захвърлени край язовир „Студена“

На метални варели на брега на язовир „Студена“ се натъкнаха перничани по време на разходка в оклността. 10 варела са захвърлени до брега, повечето от тях ръждясали.

Във връзка със случая от Община Перник днес са се самосезирали и са направили проверка. Оказало се е, че варелите са празни.

Те се намират в гористата местност в близост да малка баричка, която се влива в язовира. Това поражда въпроса, дали варелите са изхвърлени като непотребни или някой изсипва нещо от тях в близост до водоема, от който перничани пият вода и ги оставя, образувайки нерегламентирано сметище?

От общинското ръководство казаха пред ZaPernik.com, че са сезирали съответните контролни институции и Област Перник за „находката“, за да бъде проверено какъв им е случая, дали са опасни варелите и от кого са оставени.

„След нашите сигнали РИОСВ – София са тръгнали към язовира, за да направят проверка. Министърът на околната среда е разпоредил такава да бъде направена още тази вечер. Очаква се РЗИ да вземат проби утре“, съобщиха ексклузивно за ZaPernik.com от Община Перник.

Коментари

коментара

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!