BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Скандал! Искали да вкарат възрастен трънчанин в ковид отделение без да е болен от коронавируса

Роднина на възрастен жител от община Трън сподели шокиращ разказ във Фейсбук страницата на Zapadno.com. Според неговите думи, зад които той застава с името си, баща му – жител на трънското село Богойна, е записан в системата като болен от коронавируса COVID-19 без да страда от заболяването.

На 14 април информационният сайт Zapadno.com информира читателите си за жител от трънското село Богойна, който е заболял с чревната инфекция ентероколит. Впоследствие пациентът се лекува стационарно в Специализираната болница за активно лечение по инфекциозни и паразитни болести “Проф. Иван Киров” в София, поясниха от Регионална здравна инспекция-Перник.

“Това е моят баща ,който е в София и си е в къщи на домашно лечение. Има прекаран инфаркт и сега лекува чревна инфекция следствие на антибиотично лечение. Във въпросната инфекциозна болница Проф. Иван Киров написаха диагноза COVID 19, защото трябваше да се “оправдае болничния престой”.След направен втори PCR тест и абсолютно доказан отрицателен резултат от covid човекът е изписан от болницата. Тези “мили” хора искаха да вкарат татко в ковид отделение без да е болен. Представете си какво щеше да се случи с него ако бях допуснал това. Майка, която е негов придружител също трябваше да бъде вкарана в ковид отделението и тогава двамата ми здрави родители щяха да са болни от C-19. Разбира се бяха затворени под карантина и татко бе записан като covid болен. Да живее статистиката. Казвам се Мартин Томов.”, написа той.

Томов потвърди казуса и дори поясни, че в момента баща му се лекува у дома, въпреки че има нужда от болнична помощ. В Националната информационна система за борба с COVID-19 името на баща му излиза като пациент, болен с коронавируса. Това е причината баща му да се лекува в домашни условия, а не в болница, където при проверка в системата единствената алтернатива за него е отделение за болни с коронавируса COVID-19.

“След втория тест, когато беше потвърдено че не е болен от ковид, те искаха да го вкарат, респективно и майка, защото тя му е придружител. При положение, че и тя има отрицателен PCR тест. Тоест двамата ми родители на по 75 години трябваше да влязат вътре, да се разболеят и край… Но въпреки всичко те го записаха в статистиката, че той е болен.”, разказа още Мартин Томов.

Мъжът получил и обаждане от Районното полицейско управление в Трън, откъдето го попитали как е баща му, тъй като от системата излиза като болен с коронавируса и трябва да извършват проверка. На полицията Мартин отговорил, че няма смисъл да се разкарват до адреса на баща му в Богойна, тъй като по това време е бил в болница в София.

Коментари

коментара

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!